Ma 2020. 9. 23, szerda, Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.

Betegségek

Az agytréninggel kapcsolatban sokan kérdezik, hogy a módszer milyen betegségekre jó?

Első sorban szeretném felhívni mindenki figyelmét, még ha ez furcsán is hangzik, mi nem betegségeket gyógyítunk. Törekvésünk arra irányul, hogy lehetőleg a betegség előtti helyes agyműködést tudjuk visszaállítani. A gyógyítás feladata minden esetben agyunkra hárul. Amikor egészségesek vagyunk, akkor is agyunk dolgozik, csak akkor még hibátlanul. Betegség esetén valami hiba keletkezett a működésében, önmaga nem képes elhárítani a hibát, ennek következtében az, valamilyen betegség formájában jelentkezik. Egyes hibák természetesen orvosi beavatkozást is igényelnek, műtét, gyógyszer, terápia formájában. Ugyanakkor eredményesebb, sok esetben gyorsabb lehet a gyógyulás, ha menetközben az alap hibát is megpróbáljuk kijavítani. Vannak olyan hibák, amik bizonyos területek idegpálya hibájából fakadnak (pl. szülési sérülések, baleseti gerincsérülések). Ezekben az esetekben is sokat lehet segíteni, de hogy milyen mértékben, az mindig egyénfüggő. A következőkben szeretnék felsorolni olyan betegségeket, ahol hasznos lehet az agytréning alkalmazása.

Megelőzés:
Hiszem hogy minden betegségnél fontosabb a prevenció, magyarul: megelőzés. A betegségek megelőzéséért Mi magunk tehetünk a legtöbbet. Sokkal nehezebb meggyógyulni, mint megelőzni. Rendszeres relaxálással nagyon sok betegséget megelőzhetünk. Sokan idegenkednek tőle, mert azt gondolják nem képesek rá, illetve sajnálják az elején, a megtanuláshoz szükséges többlet időráfordítást. Szerencsére a modern technika ma már ebben is segítséget nyújt. A készülék használatával mentesülünk a hosszú idő ráfordítástól. Az agytrénerek minimális időt igényelnek és mindenkinél működnek, ráadásul olyan dolgokat is tudnak, aminek megtanulásához 10-20 év, gyakorlás szükséges. Ezen kívül speciális programjaik használatával jobban kihasználhatjuk agyunk képességeit, új képességekre tehetünk szert.

Stressz:
Véleményem szerint a stressz áll a legtöbb betegség hátterében. Agyunk hosszútávon nem képes elviselni a stresszterhelést. Előbb-utóbb fáradtak, idegesek leszünk, és ha nem teszünk ellene semmit, jönnek a betegségek. Sokféle meditációs technika létezik, csak az a gond, hogy a stresszes ember nem tud ellazulni és egy idő után, abba is hagyja a gyakorlást, úgymond neki biztosan nem jó a módszer. A módszerrel semmi baj sincs, neki nincs energiája, ugyanis minden meditációs technikánál energiát kell befektetni. Őneki meg, pont ez a baja. A mi módszerünknél semmilyen saját energiára nincs szükség. A készülékkel sajátos módon energiát közvetítünk az agynak, amit utána saját helyreállítására tud felhasználni. Más programokkal megnövelhető a stressztűrő képességünk, javíthatjuk a stressz információk feldolgozását, megelőzhetjük a betegségek nagy részét.

Vissza