Ma 2020. 9. 23, szerda, Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.

Betegségek

Nőgyógyászati problémák, meddőség, terhesség, szülés

A legtöbb női gond, és a meddőség esetén is segítséget jelenthet az agytréning.

A legtöbb női gond a felborult hormonműködés, illetve annak szabályozásához köthető. Ez szorosan kapcsolódik a hipofízishez, aminek helyes működése, az úgynevezett Shumann rezonanciához kapcsolódik. Még mielőtt hormon tartalmú gyógyszereket szednénk, célszerű megpróbálni egy sokkal egyszerűbb módszert, a gyógyulás érdekében.

Nőgyógyásszal együttműködve, a legtöbb probléma megoldható. Agytréninggel, az agyban keletkezett hiba kijavítható, gyorsabb lesz a gyógyulás. Nem kell semmilyen kémiai anyagot bevinni, s ezzel további feladatot róni szervezetünkre.

Meddőség esetén is, a legtöbb esetben, helyreállítva az agy működését, lehet segíteni, minden egyéb beavatkozás nélkül. Ma, amikor az egészségbiztosító csak két beültetést finanszíroz, bár ez még nincs véglegesen eldöntve, lényeges lenne növelni az esélyét annak, hogy az, sikeres legyen. Ezek a beavatkozások, már az első alkalommal is jelentős anyagi terhet rónak a meddő párokra. Természetesen az agytréninggel sem lehet, egyik napról a másikra megoldani a hibák megszüntetését. Helyre kell állítani a hibákat, hogy a nő méhe, képes legyen fogadni a beültetendő petét és az meg tudjon tapadni. A férfi hibája esetén, fokozódjon a spermatermelés mennyisége és minősége. Ma az első beültetések sikerének aránya csak 20-25%. Ez tapasztalatunk szerint agytréninggel 50-60%-ra javítható. Sok esetben természetes úton esett teherbe az anya, nem volt szüksége a művi beavatkozásra.

Máskülönben minden nőnek javasolnám, hogy amikor gyereket szeretne vállalni, először agytréningezzen, még akkor is, ha úgy érzi, Ő tökéletesen egészséges. Tudni kell, hogy a petesejt már fél évvel a megtermékenyülés előtt károsodhat. Agytréninggel sokat tehetünk annak érdekében, hogy gyermekünk egészségesen szülessen meg. A napi stressz okozta apró hibák, sok esetben megmaradnak. A mai stresszes életnek sajnos, mint az megfigyelhető, a születendő gyerek látja kárát. Rengeteg gyerek, születési rendellenességgel jön a világra, pedig elkerülhető lenne. A terhesség alatti, vagy a szülés során fellépő stressz, növeli az esélyét annak, hogy gyermekünk, pl. tanulási, vagy viselkedési zavaros lesz.

Nem csak a táplálkozás befolyásolja a terhességet.

A terhesség alatti relaxálás is hozzájárul, hogy gyermekük egészségesen szülessen meg.
A szülési fájdalom is csökkenthető ily módon, akár 50%-kal is. Ez úgy lehetséges, hogy a szüléskor fellépő félelem és görcs csökkenthető, hosszú alfa programokkal, ezáltal az anya könnyebben tágul, a gyerek rövidebb ideig van a szülőcsatornában, és így lerövidül a gyermek számára veszélyes oxigénhiányos idő.

A szülés utáni, első pár hét nagyon kimerítő az anya számára. Nem tud rendesen pihenni, keveset tud aludni, nagyon kimerül, sok esetben depresszió lép fel. Az agytréning ilyenkor óriási segítséget jelenthet. A készülékkel sokkal intenzívebben lehet pihenni, pl. egy 30 perces program, több órás alvást tud pótolni. Egyes programok a hormon háztartás változása miatt fellépő, depressziós állapotot szolgálnak megszüntetni.

A terhesség alatti meditáció sokat segít a baba egészséges fejlődésének is. Egy konkrét esetben azt is megfigyelték, hogy az újszülött gyermek agykérge sokkal nagyobb és barázdáltabb volt, mint más gyermekeké. Ez, pedig csak a rendszeres relaxációnak volt köszönhető.

Vissza